Hautausmaan siivoustalkoot ja Rukoushuonekunnan yleinen kokous.

Hautausmaan siivoustalkoot vuosittain ennen äitienpäivää on merkittävä tapahtuma Vehkajärvellä.
Joku voi asiaa hämmästellä ja kysyä, eivätkö seurakunnat hoida hautausmaita? Näin pääsääntöisesti onkin, mutta koska Vehkajärven kirkkoa ja hautausmaata ei omista seurakunta vaan Vehkajärven rukoushuonekunta, on myös hoitovastuu rukoushuonekunnalla.
Liittymiskaavakkeita Rukoushuonekuntaan liittymiseksi ei ole, vaan jäsenyys on kaikilla Vehkajärven ja Pajulan kylien asukkailla.
Siivoustalkoot ovat olleet suosittu tapahtuma, onhan lähes kaikilla paikallisilla omaisia sinne haudattuna. Noin 30 hengen talkooporukka suorittaa työn noin tunnissa, jonka jälkeen tarjolla on hyvät talkookahvit. Kahvittelun jälkeen onkin vuorossa virallisempi osuus, eli kokous kirkossa, jossa Rukoushuonekunnan asioista päätetään.
Talkoolaisten määrä on viime vuosina ollut laskussa. Syy on yksinkertainen. Takavuosien talkoolaisten nimiluettelo löytyy helposti hautakiviin kaiverrettuna. Eli uusia talkoolaisia tarvittaisiin.. Läheltä ja kaukaa, onhan hautausmaalle haudattujen sukulaisia ympäri Suomenmaan ja kauempanakin.
Siispä ensi torstaina 11.5. klo 17 kaikki kynnelle kykenevät Vehkajärven hautausmaata siivoamaan!

Tähän vielä lopuksi virallinen kokouskutsu ja sen jälkeen sivun lopussa Marja-Leena Lahtisen talkoista ottamia valokuvia. Kuten kuvista näkyy, ilmeet ovat iloisia ja keskustelullekin jää aikaa.

“Rukoushuonekunnan yleinen kokous on toukokuun 11. päivänä 2017 klo 19 kirkossa. Sitä ennen on hautausmaan siivoustalkoot samana päivänä alkaen klo 17. Tarkoitus on samaan aikaan tehdä siivousta myös kirkossa sisällä. Mahdollisesti pestä myös ikkunoita. Kirkon sisäremonttia on tarkoitus jatkaa tänä kesänä. Viime vuonna korjattiin ovia ja etupenkin edusta, josta oli maali pahasti hilseillyt. Samalla kaikilla on mahdollisuus osallistua korjaustarpeiden kartoitukseen. Talkooporukalle on kahvitarjoilu.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 139 muutakin!