Ari Kankaanpää, mies ja kitara, Vehkajärven Touhulassa

ari.jpg_pieniAri Kankaanpää esiintyy tulevana sunnuntaina Vehkajärven Touhulan Mansikkajuhlien iltajuhlassa Yhden Tähden Orkesterin kanssa. Orkesterin solistina Anette Ekholm. Kankaanpää on toiminut muusikkona koko ikänsä ja toimii myös tuottajana.  Hän on soittanut lukuisissa yhtyeissä, kuten esimerkiksi Niskavuoren Aarnet -ryhmässä.  Pääosin hän on toiminut Tampereen seudulla ja soittanut useita vuosia mm.  Pate Mustajärven ja Juice Leskisen kanssa.

Kesällä 2013 Kankaanpää esiintyi Sappeen kesäteatterin Juice-musikaalissa. Tänä kesänä hän säestää Sappeen kesäteatterissa musiikkikomediassa Yhden tähden hotelli. Esityksen pääroolissa on Jorma Kääriäinen.

Kankaanpää on tuntenut vetoa muuallekin Pirkanmaalle. Hän esiintyi vuoden 2012 tammikuussa Mustajärven kanssa legendaarisessa Kuhmalahden Pitkässä Sepässä sekä tämän vuoden toukokuussa uudelleen, tällä kertaa hän sai houkuteltua Jorma Kääriäisen mukaansa.

Kankaanpäällä onkin juuret Kuhmalahdella. Hänen äitinsä sisaruksineen syntyi ja kasvoi Vehkajärvellä, Kivisalmen sillan kupeessa. Äiti sanoi Arille, että mikset koskaan esiinny Mansikkajuhlilla ja Ari innostui, koska äiti käskee.

Taina-serkku muistelee, että heillä oli Arin kanssa tapana kerätä mummulle äitienpäiväkukat. Vehkajärven kylältä serkkutytöt muistelevat Arin vilkkaampaa puolta; pienenä poikana Ari oli kova pelaamaan jääkiekkoa ja taklauksia riitti myös serkkutytöille. Jääkiekkoa pelattiin yhdessä Vehkajärvellä Vilijärven jäällä.

Nyt saamme Tampereen pojan Touhulaan viihdyttämään kyläläisiä ja kesäasukkaita, sekä sukulaisia. Kunhan soittamiseltaan ehtii, on Kankaanpää luvannut viedä koko tätikatraan tanssille, yhden toisensa perään.

 

Jutun kirjoittivat

Serkukset Tiina ja Anne

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 144 muutakin!