Äiteet valtaavat yksiöitä

Kukapa haluisi äiteen yksiöönsä, sillä se vetää sinne perässään koko sosiaalisen verkostonsa. Kuhmolakin oli niin täynnä, että jonottaa piti. Valovoimaiset naapurikylien tähdetkin saivat alistua jonottamaan sisäänpääsyä. Sinne päästyään kaikki vähänkin tähdeiltä näyttävät istutettiin samaan riviin silmälläpidon helpottamiseksi. Eipä silti, Kuhmoisten harrastajateatteri selvisi yllättävän hyvin Peltolan tekstistä. Se saatiin esiin jopa paremmin kuin Tampereen Työväen Teatterin esityksessä. Kuhmolassa Äiten roolisuoritus oli myös parempi kuin kuin verrokki TTY:ssä. Vehkajärkiset sen sijaan olivat hyvää yleisöä, joka jaksoi nauraen kannustaa näyttelijöitä kaivattuihin syventäviin tulkintoihin.

Kuhmoisten harrastajateatterin kannattaisi miettiä liittymistä Suomen Kylätaidetoimikuntien Liittoon, joka puolustaa haja-asutusalueiden kulttuuritoimintaa. Tiina Uotilan roolisuoritus oli selkeästi kylätaidetoimikunnan jakaman Moliere palkinnon arvoinen. Esitys kuhmolassa oli viihdyttävä ja väliaikapala hyvinkin syötävää. Olikohan Äiteen tekemää.

Vehkajärvelläkin olisi kiva jonottaa Touhulaan ensi kesän näytelmiin. Äiteet vaan leipomaan ja pitsiä vääntämään niin eiköhän kulttuurinälkäiset eläkeläiset saada liikkeelle. IMG_7293 kutistettuIMG_7294kutistettu

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 144 muutakin!