Aataminomenapuun tarinoita

Nykiikö Aatamin omenasta vai heiluuko Atamin omenapuu? Siinä vasta kysymys, johon vastauksia etsitään harrastajateatteri Kesyn kirjallisessa matineassa Vehkajärven koululla perjantaina 23.03.2018 kello 18.00.

Koska ääneen lukeminen rentouttaa, niin luetaan sitten ääneen Timo Mattian tarinoita Aatamin omenapuusta. Samalla Timo kertoo teoksensa synnystä, sen ylä ja alamäistä. Muut lukevat ääneen otteita tekstistä ja värittävät taustoja elävällä musiikilla. Ryhmään kuuluu 4-6 jäsentä. Kyse on siis kirjallisesta matineasta, ei teatteriesityksestä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Marttojen pullakahvista kannattaa kylläkin maksaa. Se onkin rakkaudella valmistettu.

Omenakiertue valmiina äänen avaukseen

Matineassa Timo haluaa kannustaa harrastelijoita tavoitteelliseen ja luovaan kirjalliseen työskentelyyn. Oman esimerkkinsä avulla kynnystä ryhtymiseen voi madaltaa.

Ääneen luettaessa saa olla äänessä

Timo Mattila on viettänyt lukuisia kesiä Vehkajärven Ryöpelissä ja saanut kimmokkeita tarinoihinsa myös paikallisista näkemyksistä. Onkin mielenkiintoista nähdä, antaako matinea kimmokkeen Niemisen Kimmolle kirjoittaa ylös vehkajärkiset tarinansa. Toivotaan niin, sanoi Niinipellon Arvikin.

Vehkajärven kylätaidetoimikunta, Kuhmalahden kirjasto ja Vehkajärven Martat tukevat matineaa. Ehkä kyätaidetoimikunnan tulisi liittää kirjallisuus osaksi Vehkajärven kiertokoulun opinto-ohjelmaa. Aluksii kylätaidetoimikunnan olisi selvitettävä onko runoilu ja runous samaa genreä. Runoilu on Vehkäjärvellä varsin yleistä. Varsinkin ennen talkoita.

Muista muistuttaa muitakin

Tervetuloa kuulemaan Aataminomenapuun tarinoita suomalaisesta elinkaaresta pojan ja miehen silmin.

 

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 138 muutakin!