Kattilamatka Kameruniin

Perjantaina lokakuun 2. päivä kello 18 lähdemme Kattilamatkalle Kameruniin Vehkajärven entisellä koululla.

Matkaa johtaa Tuula Kylä-Laaso Pirkanmaan martoista. Muusta organisoinnista vastaa kylän omat martat. Matka on osallistujille ilmainen. Tiedusteluihin vastaa ja ilmoittautumiset kirjaa ylös Vehkajärven marttojen puheenjohtaja Tanja Vuorinen. Tanjan puhelinnumero on 040-7764584.

Kattilamatka Kameruniin -ruokakurssi antaa tietoa kamerunilaisesta ruoka- ja tapakulttuurista. Kamerunissa on ruokaa periaatteessa saatavilla, mutta kaikilla ei ole siihen varaa. Perheillä on päivässä käytettävänään alle 2 euroa.

IMG_3396[1]

”Jos koulutat miehen, koulutat yksilön. Jos koulutat naisen, koulutat kokonaisen kansakunnan.” Suomalainen Marttajärjestö on toteuttanut kehitysyhteistyöhankkeita jo noin 30 vuoden ajan Afrikan maissa. Kaikissa hankkeissa on tehty yhteistyötä naisten ja perheiden kanssa. Kun naiset saavat oikeaa tietoa ravitsemuksesta, ja keinoja ravinnon kasvattamiseen tai omia tulonansaintamahdollisuuksia, he pystyvät turvaamaan perheensä hyvinvoinnin entistä paremmin.

Kattilamatka Kameruniin -ruokakurssilla tutustutaan kamerunilaiseen ruokakulttuuriin, jolle on ominaista monipuolinen kasvisten ja hedelmien käyttö sekä värikäs ja melko miedosti maustettu ruoka. Aineistoon on valittu tyypillisiä kamerunilaisia ruokia, jotka kypsyvät suhteellisen nopeasti ja joihin löytyy helposti raaka-aineita kauppojemme hyllyiltä.

Tehdään yhdessä mukava ruokamatka, tervetuloa mukaan.

 

Print Friendly