VNS100: Perustamiskokouksen pöytäkirja 18.7.1917

Vehkajärven Nuorisoseura täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Vehkajärven Sanomissa alkaa uusi VNS100-juttusarja, jossa julkaistaan seuran historiaa ja dokumentteja sadan vuoden ajalta.

Nuorisoseuran toiminnasta on alusta asti pidetty tunnollisesti pöytäkirjoja, joiden avulla seuran historiaa on helppo seurata. Lisäksi nuorisoseuran väki alkoi heti seuran perustamisen jälkeen julkaista Pilke-lehtiä, joissa on sekä faktaa että fiktiota kylän tapahtumista. Koko paperiarkisto on vielä tallella ja hyvässä kunnossa, mutta sitä ei sellaisenaan voida asettaa kaikkien nähtäville. Sen vuoksi tähän VNS100-sarjaan kirjoitetaan puhtaaksi pöytäkirjoja ja Pilke-lehtien juttuja, jotta ne ovat kaikkien luettavissa ja paremmin tallessa myös seuraavan 100 vuoden ajan.

VNS100-sarjan avaa itseoikeutetusti seuran perustamiskokouksen pöytäkirja. Tästä se lähtee: Tervetuloa sadan vuoden taakse, heinäkuiselle Vehkajärvelle, Rantalan taloon:


Pöytäkirja tehty Vehkajärven Rantalassa 18p:nä heinäk 1917

Ylioppilas Nti Aili Perkiön alustuksen johdosta syntyneen keskustelun jälkeen päätettiin yksimielisesti perustaa Nuorisoseura Vehkajärvelle.

Walittiin virkailiat Nuorisoseuralle, joiksi tulivat Esimieheksi Yliopp. Nti A. Perkiö, varalle R. Kaplin. Sihteeriksi allekirjoittanut.

Nuorisoseuran sääntöjä laatimaan valittiin toimikunta johon tulivat Yliopp. Nti A. Perkiö, Wria Rantanen, Laura Mattila, A. Wiljamaa, R. Kaplin sekä allekirjoittanut.

Jäsenmaksuksi päätettiin määrätä vuosittain 1 mk.

Perustettiin Nuorisoseuran sekakuoro johtajana Rouva Kaplin.

Valittiin huvitoimikunta mansikka juhlia varten.

allekirjoittanut Kalle Mattila