Vehkajärvi Aplodit

Vehkajärven kylätaidetoimikunta on päättänyt palkita vehkajärkisestä kulttuuritoiminnasta Aplodein henkilöitä, jotka  ovat rohkeasti uskaltaneet toteuttaa kulttuurinäkemyksiään ja tuoda niitä julkiseen arviointiin. Vehkajärvellä kulttuuri ymmärretään luovuutta vaativina tekoina sekä yksilön että yhteisön elämän laadun kehittämiseksi. Aplodein palkittavat teot on toteutettava Vehkajärvellä.

Vuoden 2013 Aplodit on myönnetty Pirkko Mattilalle ja Roosa Saloselle.

Pirkko

 

 

 

 

 

 

Pirkko toteutti rohkeasti unelmansa järjestäen ensimmäisen oman keramiikkanäyttelynsä, Lintu vai kala, Touhulan salissa. Korkeatasoisen keramiikan lisäksi kävijöitä puhutteli myös näyttelyn ylöspano.   Pirkko vahvisti luovalla tavalla Touhulan muuntautumiskykyä kulttuuritilaisuuksien  pitopaikkana. Saliiin luotu tunnelma tuki erinomaisesti näytelyn osakokonaisuuksia korostaen esille tuotujen töiden taidokkuutta. Lintu vai kala näyttely oli kokonaiselämys.

Roosa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rosa Salonen toimi Vehkajärven kesäkahviossa kahvilatöntekijänä oma-aloitteisesti paikallisen kahvilakulttuurin edistämiseksi. Hänen rohkeutensa ja kokelunhalunsa toi tarjolle paljon erilaisia makupaloja kahvila-asiakkaiden nautittavaksi. Lisäksi Roosa osoitti kiitettävää vastuuntuntoa ja oma-aloitteellisuutta kahvilan pitämiseksi toiminnassa olipa sitten arki tai pyhä, sade-tai hellesää. Kahvilaan muodostuikin uusi käsite ”Roosan päivät”, jolloin tarjolla oli aina jonkin uuden kulinaarisen resptin koemaistiaisia. Ruokakulttuuri on aina osa elämää.

aplodikut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vehkajärvi Aplodien tunnuksena käytetään tuntematonta kuvanveistotaiteen helmeä, joka viestii keskittymään omiin käsiin. Niitä käyttäen voimme vapauttaa sisäisen luovuutemme toimimaan ja luomaan Vehkajärkistä kulttuuria.  Tunnustamme ei tulla asettamaan näytille rakennettaviin museoihin. Tunnuksemme kannustaa kehittämään yksilöiden omaa tahtoa kehittyä ja kehittää elävää toimintaa. Sitä ei saa museoida.

Aplodit tunnuksen saajille. Aplodit luovutetaan sopivana hetkenä tunnuksen saajille.