Pesämuna etsii sipulia

Vehkajärven koulun kohtalo kiteytyy maanlaheisesti munaan ja sipuliin. Kangasalan kunnan ilmoitettua päätöksestään luopua myös Vehkajärven koulusta on koulun kohtalo täten sysätty Vehkajärveläisten syliin.  Sunnuntaina 3.11.2013 pidetyssä avoimessa keskustelutilaisuudessa kyseisellä koululla todettiin halua olevan koulun ottamisesta Vehkajärven Nuorisoseuran vastuulle.  Haltuunotto edellyttää kuitenkin taloudellisen pesämunan löytymistä rahoittamaan kiinteistön kuntokorjauksia, joita ovat mm vesi-ja viemäröinnin saattaminen normikuntoon, lämmityksen ja sen ohjausautomation kehittäminen sekä kiinteistön yleiskunnossapitoa. Nuorisoseuralla ei vaadattavia rahoja ole. Arvion mukaan kiinteistön vuotuiset käyttökulut pystytään kattamaan kiinteistön toiminnallisilla tuotoilla. Koulun vastuut, eivät kuitenkaan saa nakertaa Touhula toimintaa ja kunnossapitoa.

munasipukut

Tarvitaan erillinen pesämuna, joka kohdistetaan vain koulurakennuksen kunnossapitoon. Pesää munille aletaan suunnitella. Työryhmä pohtii asiaa ja informoi koulun ystäviä myöhemmin. Kannattaa kuitenkin jo varautua talkooseen kassan kasvattamiseksi ja aloittaa viestintä tilanteesta laajaan ympäristöön.

Pelkillä munilla ei kuitenkaan huonekuntia ylläpidetä. Pesään tarvitaan myös luomusipuleita, joista kuoriutuu aina uusia toimintaideoita ja malleja. Pesämunat mahdollistavat vain kiinteistön käyttökelpoisuuden sipulien kuorintaan eli toimintaideoiden synnyttämiseen. Juuri luomusipuleilla varmistetaan ennenkokemattomien ja uniikkien vehkajärkisten ideoiden synnyttäminen ja toteuttaminen.

Presidentti Rooseveltkin totesi Vehkajärvellä käydessään:” hulluna on hyvä olla”. Ollaan siis vehkajärkisiä ja kuoritaan luomusipuleita.