Matkalle Viipuriin

Teatteri Kesy Lappeenrannasta poikkeaa Vehkajärvelle matkallaan Viipuriin. Linjuriauto on kierrellyt jo toista vuotta hyvällä menestyksellä ympäri Suomea ja saapuu vihon viimeisenä kohteenaan Touhulaan perjantaina 20 syyskuuta kello 19.00. Kaiken nähnyt seurue haluaa kokea aidon Touhulan taian ennen esityksen kuoppaamista. Näytelmien hautaaminen Touhulaan on muuttumassa käsitteeksi.  Tervetuloa Taka-Pajulan Viipuriin.

kut2LINJUR

 

 

 

 

 

LINJURIAUTO- lupsakka musiikkimatka Viipuriin

Sitä huomaa ikääntyneensä, kun oman elämän alkutaipaleesta on tullut museotavaraa.

Siinä huokaus Linjuriauton esiintyjäkolmikolta. Roolihahmommekin kertovat menneestä: Reissumies (Aarni Metsä, viulu), Rahastaja Jussi (Timo Mattila, laulu), Linjurikuski Matti (Matti Ranki, hanuri). Kolmikkomme keski-ikä lähentelee pikemmin seitsemää kuin kuuttakymmentä. Myönnettävä se on, museotavaraa.

Meitä yhdistää myös 40- ja 50-luvun musiikki, jota korvat höröllä kuuntelimme niin radiosta kuin omien vanhempiemme hyräilyinä. Nyttemmin tiedämme, että sanoitusten ja sävellysten takana oli tosi ammattilaisia.

Linjuriauton sävelmissä on eniten Toivo Kärjen ja Reino Helismaan yhteistä satoa. Eräs niistä oli pitkään Yleisradion kiellettyjen levyjen listalla. Arvannette kappaleen ja kuunneltuanne sitä huomaatte, että kyllä ajat ovat tosiaan muuttuneet. Kovin oli kesyä niin kesyä. Ja nytkin taatusti taas KESYä.

Mitä olisi ajankuva ilman George Malmstenia, Usko Kemppiä, Tapio Rautavaaraa, Tatu Pekkarista tai Alfred Tanneria? KESYn Linjuriauton kannalta tärkeä lisäys listaan on myös lappeenrantalainen Seppo Äikäs, jonka kynästä ovat monet laulujemme sovitukset. Ja jos joku luulee, että musiikkimatka on pelkkää musiikkia, hän erehtyy. Ilman Päivi Pöyhölän luomaa ulkoista ilmettä ja painotuotteiden graafista kokonaisuutta Linjurimme olisi kovin valju.

Jos Linjuriauto onnistuu loihtimaan 40- ja 50-luvun aitoja tunnelmia, se on päässyt määräasemalle. Niitä vuosikymmeniä ei enää ole, mutta niiden muisto säilyy kultaisena.

 

Lisätietoja Linjuriautosta

Timo Mattila, Rahastaja Jussi

0400 512340 tai timomatti@suomi24.fi

 .