Lolemit irtosivat maasta

Toten sanovat,  kun eppälevät, ettei yhtää lolemia löyry Touhulan pihamaalta. Juu Lolemit ovatkin irti maasta, niinkuin pitääkin. Kaikki hullut ajatukset ovat aina irti maasta. Siksi ne aina yllättävät. Toteutettuna ne muuttuvat heti osaksi historiaa.

torvimies

Touhulan Lolemi pihatapahtuma keräsi yhteen vehkajärkisen ydinjoukon. Se porukka sai aikaan ensihätään viisi Lolemia. Osallistujilla irtosivat jalat maasta, ainakin hetkellä, kun Lolemit hinattiin pylvääseen tai seinille.

vns juhlaa

Hikikin taisi tulla, kun kahdessa versiossa hyödynnettiin normaalisti yllä tai alla olevia asusteita.

Viiksivallu

Kysymyksiin ”Mitä nää muka ovat” saadaan vastaukset Touhulan Yön pihajuhlassa, jolloin porukalla yritetään etsiä tarinaa Lolemeiden taakse. Vehkajärkiset tarinan iskijätkin saavat siis tilaisuuden hehkuttaa runosuontaan täysin avoimesti koko tienoon kuulleen. Titenkin Lolemien tekijöillä on omat tarinat kerrottavina, mutta vehkajärkisen joustavina he ovat valmiita vaihtamaan tarinan paremmalta kuulostavaan juttuun. Lolemien historiakin olisi silloin jälkipolvien hauskempi lukea.

lolemikylä

Tosin tulevaisuudessa historiaa on tietenkin miellyttävämpi kuunnella, kun mukaan saadaan autenttisia töräyksiä Vehkajärven korvista ja torvista.

Torvilolemi

Koe Lolemit livenä Touhulan pihalta. Se ei maksa mitään muuta kuin vaivaa mennä luo vehkajärkisten luomusten. Tarinat niiden taakse luodaan Touhulan hämyisessä yössä.