Kylätaiteen tuuletus 7.7-14.7.2024

Vehkajärven kylätaiteilijat järjestävät kylätaiteen tuuletuksen 10 vuotisen toimintansa kunniaksi 7.7-14.7 2024 kello 12.00-18.00 ateljeetiloissaan ( Patela) Mattilantie 10 Vehkajärvi. Patelassa on silloin aina joku kylätaiteilijoista paikalla tuulettamassa teoksiaan. Näyttelyyn osallistuu yhdeksän kylätaidediplomin suorittanutta kylätaiteilijaa. Näytteillä on maalauksia, keramiikkaa ja erilaisia installaatioita. Jotkut teokset ovat jopa myynnissä.

Tapahtuma on osa Kangasalan kulttuuriviikkoa. Viikolla pyritään näyttämään, että Kangasalla kulttuuri kukkii siellä sun täällä. Vehkajärvellä viikkoa odotetaan kauhun sekaisella innolla. Viedäänkö kylän kulttuurin helmet pikku hiljaa kivikirkolle. Kunnan hyvinvointistrategiahan tähtää toimintojen keskittämiseen busineskulttuuriksi. Ajatellaan että,rusinat kuivuvat, ellei niitä syödä.

Kylätaiteilijat syövät Vehkajärvellä rusinat itse. Vanhan pohjan päälle maalataan uutta taidetta. Yritetään kehittyä ja luoda uutta. Tuulettamalla varmistetaan, ettei toiminnassa jäädä haikailemaan mennyttä aikaa. Rakennetaan kylään uusia arvoja. Taiteilijat tietävät, mikä laulaen tulee, se viheltäen menee.

Tuuletus pyrkii hyvän tuulen löytämiseen. Oikeassa ympäristössä on mahdollista havaita itsessään ja muissa piileviä taiteellisia ominaisuuksia, joita kehittämällä luodaan iloa ympäristöön. Kuvataiteessa jokainen voi luoda itselleen nuotiston, jota seurata ja kehittää. Sieltä löytyy palkitsevaa visuaalista iloa, jonka on itse luonut. Vääriä nuotteja ei ole.

Kylätaiteilijat on Vehkajärven Kylätaidetoimikunnan ideoimaa ja tukemaa arkista ja paikallista kulttuuritoimintaa.

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 144 muutakin!