Koronaenkeli on Jorma Pitkämäen taidonnäyte

 Pajulan kylässä Kuhmalahdella lapsuus- ja nuoruusvuotensa asunut Jorma Pitkämäki (s. 1956) inspiroitui keväällä Suomen naisministereiden tavasta hoitaa koronatiedotukset ja vaikeat päätökset. Naisten topakkuus ja selväsanaisuus tekivät vaikutuksen nykyään Juupajoella asuvaan mieheen.

-Olisin nostanut hattua heille, mutta kun en sellaista omista, nousi mieleeni veistää puusta jotain.

Jorma katseli vuoden verran työstämistä odottanutta kuusipölkkyä, joka alkoi yhä enemmän ja enemmän näyttää enkeliltä. Mies tarttui moottorisahaan ja alkoi veistää.

-Kaivoin enkelin pölkystä esiin. Veistäminen oli melkoinen ponnistus, sillä pölli oli 130 senttiä halkaisijaltaan ja melkein 3 metriä pitkä.  

Aherruksen upeana tuloksena syntyi 230 senttiä korkea enkelipatsas näyttävine siipineen.  

 Vehkajärven Sanomien lukijoita luonnollisesti kiinnostaa tietää mitä Jormalle kuuluu.

Jorma on asunut Juupajoella vuodesta 1975, hän on naimisissa ja viiden lapsen isä. Aluksi hän oli Kopran sahalla töissä 13 vuotta, sitten kului kaksi vuotta kirvesmiehen ja muurarin hommissa, kunnes selkä pakotti hakeutumaan toisenlaisiin tehtäviin.

-Kuin taivaanlahjana Juupajoella avautui liikuntavahtimestarin paikka, johon pääsin.

Sittemmin toimenkuva on laajentunut kouluisännän tehtäväksi, jota on kestänyt nyt 30 vuotta.

Työn ohessa Jorma on maalaillut tauluja ja kehystellyt niitä muillekin sekä opettanut öljyvärimaalausta kansalaisopistossa.

Viimeisen 10 vuoden aikana moottorisaha on sopinut Jorman mukaan käteen paremmin kuin pensseli. Hän on osallistunut myös veistokilpailuihin, kuten Ilomantsissa pidettäviin Karhufestivaaleihin.