Katsojan kynästä

Pari vuotta sitten muutamat Valkeakosken Kyläpaikkalaiset ja minä lähdimme yhteisen ystävämme suosituksesta katsomaan kesäteatteria Vehkajärvelle. Vehkajärvi? Sen paremmin minulla kuin ilmeisestii muillakaan ei ollut harmainta aavistustakaan siitä missä Vehkajärvi sijaitsee.
Täytyy tunnustaa, että ainakin minulla oli ennakkoluuloja teatteriesitystä kohtaan, joka silloin oli Juhani Ahon ”Rautatie”. Ennakkoluulot kyllä karisivat tuota pikaa kun esitys eteni ja palasimme tosi tyytyväisinä kotiin. Siispä oli selvää, että viime kesänä matkasimme katsomaan ”Arsenikkia ja vanhoja pitsejä”, joka oli jälleen nautittava esitys samoinkuin tämänvuotinen ”Hilmanpäivät”
Eräs seurueestamme oli sitä mieltä, että tämä ”Hilmanpäivät” esitys oli parempi kuin vanha elokuva versio. Se on paljon sanottu se kun muistetaan, että elokuvassa esiintyivät sentään mm. Tauno Palo ja Edvin Laine.
Nyt siis tiedämme missä sijaitsee Vehkajärvi. Tiedämme myös miten ainutlaatuinen tunnelma on sata vuotta vanhassa nuorisoseurantalossa ja tiedämme miten onnistunut esitys syntyy kun mukana on esittämisen ilo, kekseliäät ratkaisut ja ilmeisen saumaton yhdessätekemisen taito.
Kiitokset!
Leena Harittu

Hilmanpaivat_kasiohjelma_sivut4&1_lq Hilmanpaivat_kasiohjelma_sivut2&3_lq