Digipiirin touhutorstai 27.6.

Vehkajärven Nuorisoseuran Digipiiri (jo vuodesta 2008) esittäytyy “yleisölle” Touhulassa torstaina 27.6. klo 17:00 alkaen. Koska kahvio on tuolloin auki, touhun lomassa ehtii nauttia kahvit ym. tarjottavat. Kokoontumisessa touhuamme ns. perusteeman mukaan ottaen huomioon yleisömme mahdolliset kysymykset tai tarpeet. Omia kuvia voi myös tuoda katseltavaksi muistitikulla. Ohessa esittelyä ja historiaa toiminnastamme.

Harrastamme kuvausta pääosin ns. digitaalisin välinein, joita nykyään ovat digi- ja kännykkäkamerat eri versioina aina näppäilijän koneesta ammattilaistason kuvausvälineistöön. Laitteiston valinta on vapaa ja samoin kuvia käsitellään vapaavalintaisilla (tietokone)ohjelmilla. Myös filmille kuvausta voi harrastaa, kun vain kuvat skannataan digitaaliseen muotoon. Kuvaaminen ryhmässämme ei kuitenkaan ole koskaan pakollista, joten “siipeilijätkin” ovat tervetulleita ryhmään esim. tasaamaan kuvausretkien matkakustannuksia :-).

Olemme tehneet kuvaus-/opintoretkiä alkaen lähiympäristöstä aina etelä-Suomen alueelle. Kohteet pyritään valitsemaan kuvauksellisuuden sekä yleisen mielenkiinnon että virkistyksen vuoksi. Kuvia otetaan myös yksinään tai pienemmissä ryhmissä esim. perhematkoilla. Opintoretkiä on tehty valokuva-/taidenäyttelyihin usein kuvausretken yhteydessä. Näitä on tehty myös yhteistyössä Vehkajärven kylätaiteijoiden kanssa.

Kokoontumisia pidetään vuodenajasta ja kuvausretkistä riippuen noin kuukauden välein. Näissä ryhmän jäsenet esittävät valitsemiaan, kutsuteeman mukaisia kuvia (katsellaan ja arvioiaan valkokankaalta). Myös tulevaa toimintaa suunnitellaan yleisen seurustelun lisäksi. Askarruttavia kuvauspulmia pyritään ratkomaan ja vuosien varrella on pidetty perustason esitelmiä vaihtelevista aiheista tai ohjelmista (kuvista videoksi, pilvitallennus, kuvankäsittely, …). Tässä on hyödynnetty myös kansalaisopiston kurssitarjontaa.

“Ulospäin” näkyviä aikaansaannoksiamme ovat olleet esim. järjestämämme valokuvanäyttelyt, joita on pidetty ainakin Touhulassa ja entisellä koululla (esim. 10-vuotisnäyttely 2019). Touhulassa on tänä kesänä nähtävänä Markku Aution Iloista luontoa kahvion aukioloaikana.

Tervetuloa “yleisödigipiirin” kokoontumiseen ja vaikkapa ihan touhuun mukaan!

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Sen on tilannut jo 144 muutakin!