Tehdään olutpurkista kamera

Yhteistyöllä saadaan enemmän aikaan. Vehkajärven digipiirin ja Tampereen NMKYn Y-digin yhteistyön ansiosta on mahdollista osallistua toimintaan, jossa olutpurkista valmistetaan toimiva kamera. Kameralla myös kuvataan. Tuloksena on tunnelmallisia ”vanhan ajan kuvia”, joita ei digkameralla ole otettavissa. Palataan valokuvauksen juurille.

Hämeenpuiston pikkupalatsi kuvattuna olutpurkkikameralla

Olutpurkista kamera kurssi pidetään la  01.04.2017  kello 09.00-15.00 Tampereella NMKYn tiloissa Hämeenpuistossa. Kurssilla oivalletaan purkkikuvauksen perusteet, valmistetaan olutpurkista kamera, valmistetulla kameralla kuvataan ja kehitetään kuvat tulostuskelpoisiksi negatiiveiksi, jotka muunnetaan tietokoneeella haluttuun tulostusmuotoon.

Kamera rakennetaan yksinkertaisista osasista

Kurssin on kehittänyt artenomi Päivi Mattila, joka toimii myös kurssin ohjaajana. Kurssimaksu on 30 € hengeltä, joka kattaa materiaalikulut. Kurssi soveltuu hyvin perheiden eri sukupolvia yhdistäväksi teematapahtumaksi. Tyhjät olutpurkit osallistujat tuovat mukanaan. Purkin tulisi mieluimmin olla 0,5 l purkki. Kurssin aikana on mahdollista käydä omaehtoisesti lounaalla lähialueen lounaspaikoissa.

Päivin tietoisku saa sohvaperunatkin toimimaan

Kurssille mahtuu korkeintaan 10 henkilöä. Sitovat ilmoittautumiset osoitteeseen eino.vehkajarvi@ryppyotsa.com. Osallistujille ilmoitetaan hyvissä ajoin ennen kurssia tarkemmat ohjeet. Kurssi sopii kaiken ikäisille valokuvauksesta kiinnotuneille henkilöille. Kurssi on oiva tapa toteuttaa perheen sisäistä sukupolvien välistä yhteistä luovaa toimintaa.

Näyttää hiukan originellilta kuvata statiiviin kiinnitetyllä olutpurkilla

Huomioittehan, että kamera viritetään tyhjään purkkiin, jonka sisäseinämien on oltava kuivat. Viimetingan tyhjentäjät otetaan mukaan vasta seuraaville kursseille.

Kuvkulmilla vapautetaan kuvaajaa luovaan toimintaan.

 

Print Friendly, PDF & Email

Author: Jorma