Moliere palkintoja taas Vehkajärvelle

Kangasalan Sanomien uutisoinnin mukaan Vehkajärven näytelmäpiirin arvokas kulttuurityö on valtakunnallisesti huomioitu.  Suomen Kylätaidetoimikuntien liitto on palkinnut haja-asutusalueiden näytelmäkulttuurin edistämisestä Vehkajärven Näytelmäpiirin näyttelijöitä Moliere palkinnoilla. Palkinnon saivat Esa Liehu ja Arvo Mäkinen onnistuneista roolisuorituksista kesäkaudelta 2014.

Esa Liehu

”Palkinnon myöntämisperusteluissaan kylätaidetoimikunta kiitti Esa Liehua voimakkaasta eläytymisestä ja tulkinnasta roolissa, jonka esikuvana on entisajan automies. Näitä tyyppiversioita olivat maalaispitäjät ja kaupungit täynnä. Omanarvon tunteen ja tietoisuuden välittäminen omasta erinomaisuudesta, joka perustui omaan autoon, oli tulkintana mainio. Auton ajaminen ilman näyttävien lavasteiden tukea osoitti, että näyttelijällä oli tilanne hallussa.

 

ArvoPalkintoperusteissaan kylätaidetoimikunta kiitti Arvi Mäkistä roolisuorituksesta Vikkulan vanhana isäntänä. Arvo Mäkinen oli löytänyt tulkiintaansa vahvaa uskottavuutta henkilöön, joka oli ikääntymisen myötäuppoutunut omaan maailmansa. Suoritus oli avoin ja humoristisen herkkä tulkinta kyläyhteisöön kuuluvasta ikäihmisestä, joka rikastaa olemassaolollaan jokaista tervettä yhteisöä.

Sirkku Veilahden ohjaama näytelmä Agapetuksen Hilman päivät koettiin virkistävänä  paluuna vanhaan maalaiskomediaan.”

Vehkajärven Sanomat yhtyy onnitteluihin ja toivoo Näytelmäpiirille jatkuvaa menestystä. Toivottavasti Ohjaaja Kalle Pursiaisen visuaalisuutta korostava linja palaa Touhulan lavalle.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Moliere palkintoja taas Vehkajärvelle

  1. Upeeta Esa ja Arvo ja paljon onnea.
    Te kaikki näytelmässä esiintyneet olitte hurmaavia, kukin omalla tavallaan ja roolinsa mukaisesti.
    Kiitos.

    Joulu lähestyy tuota pikaa, mutta mielenkiinnolla jo odottelemme ensi kesää ja hetkeä jolloin saamme istahtaa Touhulan penkille ja nauttia Teistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Päivitä uusi varmennus (CAPTCHA) painikkeesta.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.