Liisan hyvä vekotin

Liisa Konttila käytti tietokonetta työpaikallaan ja tykästyi laitteeseen. Kun Liisa jäi eläkkeelle, kyty vain yltyi.

Kansalaisopisto järjesti Pohjan koululla senioreille tietokonekurssin, jonne Liisa  suunnisti saamaan lisää oppia ja käyttökokemusta. Kurssi vahvisti tunnetta, että tietokone kannattaa hankkia.

-Kauppisen Pekka toi ja asensi ensimmäisen tietokoneeni keväällä 2007. Tähän yläkerrassa olevaan koneeseen olen joutunut uusimaan keskusaseman. Hankin alakertaan toiseksi koneeksi läppärin, jotta ei tarvitse kulkea rappuja edestakaisin, kertoo 81-vuotias Liisa.

-Itse olen opiskellut ja hyvin on sujunut, Liisa toteaa.

-Kyllä se vaan on hyvä vekotin. Avaan koneen joka päivä. Maksan laskuja, tulostan sähköpostiin tulleet laskut, etsin tietoa ja pidän ystäviin yhteyttä facebookin välityksellä.

Kannettavaa konetta on helppo siirrellä paikasta toiseen tarpeen mukaan.

-Telian yhteys on pelannut hyvin, samoin kodin langaton verkko.

Liisa saa tietokoneen avulla selville monta tärkeää asiaa. Esimerkiksi sairaskertomuksien vieraille sanoille hän etsii suomenkieliset vastineet googlesta. Erilaisista koneista ja laitteista löytyy yksityiskohtaista tietoa netistä, joten kaupassa ostoaikeissa ollessa etukäteistietoa on jo paljon. Samoin hintatietoisuus lisääntyy, kun hintoja voi vertailla kauppojen ja tuotteiden välillä.

-Olen lukenut myös käyttäjien kokemuksia palveluista ja tarvaroista, Liisa lisää.

-Nettiostoja en tee. Paitsi litravartiset kumisaappaat tilasin netistä, kun niitä ei mistään muualta löytynyt. Vaatteita katselen, mutten osta. Lehtitilauksiani seuraan netin kautta.

Ikä ei ole este käyttää tietokonetta. Kiinnostus koneisiin pitää olla, sanoo Liisa.

-Youtube on hyvä. Löydän sieltä esimerkiksi kuvia ja hienoja lauluja, joita voin lähettää kavereille. Tottakai ystävät itsekin osaavat youtubea käyttää, mutta minusta on mukava lähettää heille jotain erityistä, sellaista, jonka ajattelen sopivan juuri tietylle ystävälle.

-Tykkään tietokoneesta. Saan sen avulla tietoa, oli asia mikä tahansa. Suosittelen, että kaikki hankkivat koneen itselleen, kehottaa Liisa Pajulan kylästä.

Kyllä tämä kone vaan on hyvä vekotin.

 

Print Friendly, PDF & Email

Author: Liisa Alanko