Kuva-arvoitus Pilkkeestä vuodelta 1919

Historiikki-projekti etenee ja seuran arkistossa olevan materiaalin tallennus digitaaliseen muotoon on menossa. Nyt on käsillä vanhojen Pilke-lehtien kuvaus. Sieltä lokakuun 1919 lehdestä tuli vastaan oheinen kuva-arvoitus, jonka haluamme nyt teille lukijoille jättää pohdittavaksi.

Kuva-arvoitus Pilke lokakuu 1919

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Kuva-arvoitus Pilkkeestä vuodelta 1919

  1. Jatka tästä: ”Vehkajärvellä — suuren kuusen juurella ammuttiin — sankari. Sijoita viivojen paikalle kuva-arvoitukseen sopivat sanat.”

  2. Tähän arvoitukseen liittyvä tarina löytyy Pilkkeestä. Satuin sen aiemmin lukemaan. Paikanmäärittely tarkemmin ”Rantalan pellolla”. Nuotio kuvannee sotaa.
    Ammuttu henkilö oli Väinö Lassila Hämeenlinnasta. Kuolinpäivä 10.3.1918. Lisätietoja seuraavassa linkissä.

    http://vesta.narc.fi/cgi-bin/db2www/sotasurmahaku/input?hakuid=16384

    Kyseiseen kuuseen liittyy myös tarina sen juurelle kätketystä aarteesta. Ehkä siitäkin voimme lukea Vehkajärven Sanomissa.

    • Kiitos Pekka vinkistä! Täytyykin paneutua tarkemmin tuota lehteä seuraaviin Pilkkeisiin. Tähän asti vain ehditty lähinnä kuvaamaan ja tallettamaan noita. Juttujen auki lukeminen on äärimmäisen hidasta ja työllistävää työtä, johon ei ole mitenkään historiikkiprojektissa ehditty. Ehkä jossain syksyn pimeinä tunteina..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Päivitä uusi varmennus (CAPTCHA) painikkeesta.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.