Kokouskutsu

Kokouskutsu

 

Vehkajärven vene- ja uimapaikan (211-495-878-2)  osakkaat kutsutaan ylimääräiseen osakaskunnan kokoukseen, joka pidetään Vehkajärven koululla sunnuntaina 1.3.2020 klo 13:00

Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

-Valituslupahakemuksen ja valituksen laatiminen Korkeimmalle oikeudelle Turun hovioikeuden tuomiosta Nro13 7.1.2020 (Osakaskunnan päätöksen moite).

-Vene- ja uimapaikan kiinteistöstä määräalan / määräalojen myyminen niin, että uimapaikka jää osakaskunnalle.

Kokouksesta laadittava tarkistettu pöytäkirja on nähtävänä Vehkajärven koulun ilmoitustaululla 14 päivän ajan 2.3.2020 alkaen.

Lisätietoja www.vehkajarvi.info

Vehkajärvellä 9.2.2020 Hoitokunta

 

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Kokouskutsu

 1. Kokouksessa käsiteltävät asiat – onko hoitokunnan esitys, että kokouksessa 1.3. päätetään myydä alueet vai päätetään laittaa alueet myyntiin?

 2. Esityslistaa ei ole vielä laadittu. Eiköhän se mene niin, että 1.3 kokouksessa päätetään siitä, myydäänkö maata vai ei. Yhteisaluelain 15§ määräenemmistö-säädöstä on jo tässä vaiheessa käytettävä. Jos myynti ei saa riittävää kannatusta, kokous päättyy. Jos myynti saa riittävän kannatuksen, kokous ohjeistaa hoitokunnan myynnin valmisteluun, kuten tarjousten pyytämiseen yms. Sitten ehkä noin kuukauden päästä on pidettävä kokous, jossa päätetään varsinaisesta kaupasta. Mikäli kokous ei saa tehtyä määräenemmistön mukaista päätöstä kaupasta, myynti peruuntuu. Tällöin alueen kohtalo siirtyy käytännössä ulosottoviranomaiselle, ulosottokelpoisia laskuja on jo jonossa.

 3. Hoitokunta ei ole oppinut mitään oikeudenkäynneistä,kun se lähettää kok.kutsun vain Vehkajärven Sanomien kautta ja ilmeisesti Sydän Hämeessä.Kysymyksessä on suuret velvoitteet ja osakaskunnan omaisuuden myynti.Kokous voidaan järjestää 1.3.20,mutta siitä tulee keskustelukerho,koska mitään päätöksiä ei voida tehdä kuten KKO:hon valittamista,myyntiä koskevia päätöksiä tai lainanottoa.Kummallista lainanotto ei ole kok.kutsussa.Voidaan päättää hakea lupaa valittamisesta ja samalla pyytää lisäaikaa valittamiseen,jotta kokousjärjestely saadaan sovittua myöhemmäksi.
  Nyt on kysymys isoista rahoista ja osakaskunnan henkiin jäämisestä,joten kok.kutsu pitää lähettää jokaiselle osakkaalle todistettavalla tavalla eli ainoa oikea vaihtoehto on kirjekutsuna kokoukseen.
  Tiedän,että saatte osuuksilla enemmistön ja päätökset nuijittua hoitokunnan esityksen mukaisesti,mutta olen valmis tekemään moitekanteen kokouksen järjestämisestä puutteellisena.Puhumattakaan kaupan perumisena vedoten edelliseen.
  Jos osakaskunta ei ota lisävastuita niin molempia puolia uimarannasta ei tarvitse myydä.Marttisen puoleinen osa on pieni,eikä sinne missään olosuhteissa saa rakentaa mitään.Ranta on koko pituudeltaan vesijättömaata ja sitä ei osakaskunta voi myydä.Kaavassa se on merkitty uimarannaksi.Kaavaan ei voi tehdä muutoksia, vain toivomuksia kevään esittelyssä.Kaavan valmistuminen vie vuosia,eikä ole varmaa meneekö toivomukset läpi.Olen ottanut kaavoittajalta selvää ja minulla on kaavoittajan kartat osakaskunnan alueista.
  Inkinen haluaa myyntiin myös sen osan,koska M/S Kerttu on edelleen siellä vesialueella.Inkinen luulee,että M/S Kerttu joutuu myynnin myötä lähtemään pois.Inkinen on yrittänyt häätä Kerttua valehtelemalla poliisille ja rak.tarkastajalle onnistumatta.
  Fakta on,omisti alueen kuka hyvänsä sinne säilyy jokamiehen oikeudet ja veneitä voi pitää vesijättömaalla ja vesialueella.
  Toisaalta venevalkamaan tulee ruuhkaa ja liikennettä,jos ne nykyiset käyttäjäosakkaat siirtyvät venevalkamaan veneineen.
  Meillä on täysi oikeus siirtyä venevalkamaan täysimääräisenä osakkaina paitsi Inkinen,jolla ei ole osuuksia sinne.Oikeuden päätöksistä löytyy tapaus,että oikeus on velvoittanut rakentamaan venelaiturin ellei kaikki veneet mahdu rannalle.

  1.Ehdotus:ennenkuin 1.3.20 kokouksessa mitään laittomasti päätetään niin lähetetään keskustelun pohjalta uusi kok.kutsu kirjallisena kaikille osakkaille.
  Uudessa laillisessa kokouksessa päätetään niin myymisestä,KKO:hon valittamisesta ja lainanotosta.
  2.Ehdotus:Marttisen puoleinen alue jätetään myymättä ja se jää osakaskunnan omaisuudeksi.
  3.Ehdotus:Tuodaan lainavaihtoehto kok.päätettäväksi.Lainanotto on varteenotettava
  vaihtoehto,koska korko on paljon pienempi kuin laskujen 8% korko ja sen turvin voi syventyä myyntiin kaikessa rauhassa.Hoitokunta voisi sen verran kantaa vastuutaan,että antaisivat omasta omaisuudestaan takuut tai sitten pankki voisi lainaa vastaan kiinnittää osakaskunnan maa-aluetta.

  Vetoan Liisaan,että yritä saada Kauppisen ja Inkisen oikeudelliseen tajuntaan järkeä.
  Uskomatonta,että ovat aiheuttaneet tämän sotkun ja konkurssin ja yrittävät edelleen laittomilla metodeilla
  tehdä lisävahinkoa osakaskunnalle.
  Tämä vanha lainsäädäntö on turmiollista,koska osuuksilla voidaan pelata laittomasti,ellei kukaan moiti päätöksiä kalliisti oikeudessa.
  Kokouksessa ei voida päättää kuin kok.kutsussa
  olevista asioista.Pekka vastasi Liisalle,että ei ole tehnyt vielä esityslistaa.Pekalla on lyhyt muisti,juuri
  hovioikeus neuvoi teitä kyseisestä asiasta.
  Hoitokunnalla ei näköjään ole mitään edes moraalista vastuuta puhumattakaan omastatunnosta.

  Toivon,että osakaskunnan kokous ottaa ohjat omiin käsiin hoitokunnalta ettei lisävahinkoa synny.
  vastasi

 4. Lueskelin yhteisaluelakia ja sen 30 a§ 14.7..2000/686
  on lauseke:
  ”Hoitokunnan jäsen,toimitsija ja osakaskunnan toimihenkilö on velvollinen korvaamaan vahingon,jonka hän on tahallisesti tai tuottamuksellisesti aiheuttanut osakaskunnalle”.
  Olenkin ihmetellyt,voiko hoitokunta tehdä mitä vain
  laittomuuksia osakaskunnan piikkiin,mutta nyt löysin
  pykälän jolla hoitokunta saadaan pulittamaan omasta
  pussista oikeudenkäyntikulut.Toivon,että 1.3.2020
  kokous myös velvoittaisi korvaamaan oikeudenkäyntikulut,ellei hoitokunta vapaaehtoisesti
  suostu niitä maksamaan.Muussa tapauksessa joudun haastaamaan hoitokunnan oikeuteen
  kyseisen pykälän turvin.Osakaskunnan ei tarvitse myydä näin ollen mitään rantaa eikä ryhtyä muihinkaan toimenpiteisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Päivitä uusi varmennus (CAPTCHA) painikkeesta.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.