Historiallinen kynsymys

Vuodet vierivät ja nimistö katoaa. Materia ja esineet kuitenkin säilyvät, jos niiden käyttätarkoitus ja kulttuurikäyttö säilyy lähes muuttumattomana vuodesta toiseen.

puolamaki2Kesän kulttuurilierroksella vehkajärkiset törmäsivät esineeseen, joka on oiva esimerkki esineestä, jonka käyttötarkoitus on säilunyt vuodesta toiseen ja jonka tilalle ei olla onnistuttu luomaan parempaa tuotetta vahvasta yrityksestä ja kaupallisesta tarjonnasta huolimatta.

Mistä siis on kyse? Sen Vesarin lukijat voivat päätellä oheisesta kuvasarjasta. Oikean päätelmän tehnyt lukija palkitaan ensi kesänä vierailulla arvuutellun esineen luo

Puolamaki 1koestamaan sen toiminnallisuutta. Toimi siis näin: vastaat kunsymykseen kommentoimalla tätä artkkelia Vehkajärven Sanomien kommentti palstalla. Aikaa kommentointiin on tämän vuoden loppuun. Kommentissasi arvaat esineen nimen ja kerrot lyhyesti sen käyttötarkoituksen. Vihjeeksi annetaan ohje keskittyä esineen värisävyyn ja stabiiliin rakenteeseen.

 

 

 

ei arvataTämä kuva ei liity Kynsymykseen, mutta auttaa huomaamaan värin ja rakenteen merkityksen esineen nimeämisessä ja käyttötarkoituksen arvioimisessa.

Siitä vaan arvioimaan eletyn ajan kekseliäisyyttä esineestä, jolle löytyy vieläkin jatkuvaa käyttöä.

Kun mietit tarpeittasi, voit aina löytää uusia menestystuotteita.

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Historiallinen kynsymys

  1. Lypsyjakkara ihan selkeesti. Meikä on sellaisen kanssa tullut tutuksi menneinä vuosikymmeninä.
    Tosin viimevuosina oli modernimpi versio, siinä oli vain yksi jousitettu jalka. Muutama nurinmenokin sattui mokoman vempeleen kanssa. Aika EI OLE vielä
    kullannut muistoja hetkistä, jotka olen lypsyjakkaralla
    istunut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Päivitä uusi varmennus (CAPTCHA) painikkeesta.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.